28.10.2010 г., 20:42 ч.

Не си ли искал...? 

  Поезия
595 0 10

Не си ли искал...?


Не си ли искал някога внезапно

поне за малко някой кратък миг

да сграбчиш в прегръдката си здраво

или в шепи нежно да го подържиш?

 

Не си ли искал ти поне за малко

да се превърнеш в капчица на дъжд

и понесена от вятъра стремглаво,

да обиколиш света нашир-надлъж?

 

Не си ли искал нещо друго ти да бъдеш,

не ти ли писна да си винаги човек?

В птица, в река, в звяр да се превърнеш,

поне за мъничко да бъдеш като Шрек?

 

Не си ли искал да докоснеш с пръсти,

нежно да погалиш с длан

тишината, мрака и мъглите гъсти...

и в мъгла да се превърнеш сам...

 

 

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??