Живот на птица си избрах.
Застанал пред света голям,
в море от облаци облян,
щастлив съм да съм там.
Там – в синьото небе,
усетих свободата на дете
между облаците бели.
Нося се в мечтите смели.
И сега, застанал на земята,
честичко поглеждам пак нагоре.
И с усмивка на лицето.
И детето в мен мечтае.
© Юлиян Петков Все права защищены