Пирува гръмко Синята Луна -
кралицата на нощите и свадата,
с окръглено лице и дива ярост на жена,
изпива всички чаши на заблудата.
И пак пияна е, красивата Луна,
и блудница, и грешница безрадостна,
в очите ѝ блести метална светлина,
но изгревът дойде и гушна е тъй сладостно.
© Вяра Благова Все права защищены