Без посока из живота движим се,
безпътни пак по течението
ту, бавно така носим се
или стоим на място
ту, сякаш буйна река, рушим
мостовете на чувствата старите
и дори с мъка и болка нови градим
уж по-добри, а те пак са същите,
но може би устроени сме
така, че и да го търсим
все да не успяваме
или като го намерим,
че наше е не разбираме,
но без усилия и с нехайство
и да не искаме пак прогонваме,
най-трудно уловимото– щастието.
© Весела Найденова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
Глупавият човек търси щастието в далечината, мъдрият го засажда под краката си »