13 нояб. 2016 г., 13:36

Некротично 

  Поэзия » Другая
694 4 20

 

Резонно. Имам спомени от ада.

Но май че пак Рогатият ме вика.

Преминах пеш през царството на Хадес;

изобщо нямаше я Евридика.

 

Но свикнал съм с подобни постановки.

Стареещият кон е уморен.

Изпращат ми от оня свят призовки,

макар че адът е във мен.

 

Събирам нощ за всички тъмни птици.

История за орис ще им дам.

Безкрайна нощ. Безкрайна върволица.

И всеки – сам. И всеки – сам.

 

И всеки – сам на своята Голгота.

И всеки – сам със своята вина.

Фалшив рефрен. Фалшиви ноти.

Рицар. Смърт. И Сатана.

 

© Ради Стефанов Р Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??