Резонно. Имам спомени от ада.
Но май че пак Рогатият ме вика.
Преминах пеш през царството на Хадес;
изобщо нямаше я Евридика.
Но свикнал съм с подобни постановки.
Стареещият кон е уморен.
Изпращат ми от оня свят призовки,
макар че адът е във мен.
Събирам нощ за всички тъмни птици.
История за орис ще им дам.
Безкрайна нощ. Безкрайна върволица.
И всеки – сам. И всеки – сам.
И всеки – сам на своята Голгота.
И всеки – сам със своята вина.
Фалшив рефрен. Фалшиви ноти.
Рицар. Смърт. И Сатана.
© Ради Стефанов Р Todos los derechos reservados