Имам дете.
Неродено, но истинско -
води ме за ръка
през градините на любовта,
подобно слепец - кучето си.
Няма да се откажа от него,
въпреки че ще ме отведе
и до река от болка и гняв.
Болка - от предателския страх,
гняв от оскотели надежди.
Но и ще ме отведе до потайни
друмища с разцъфтели звездокоси
бадеми, където
трептят
словата.
Ненаписаните слова.
© Янко Все права защищены