Колкото повече в хоризонта се взирам,
повече в себе си виждам.
Колкото повече в себе си гледам,
повече хоризонта откривам.
И с него се сливам.
Така, прекалено вглъбена,
убягва от взора ръката,
чертаеща хоризонта.
И мене.
© Надежда Тошкова Все права защищены