29 окт. 2024 г., 16:31

Невидяната звезда 

  Поэзия » Другая
57 0 0

Комета в сноп от светлина

покрай земята мина.

Но там не бях, не бях,

и да я видя се разминах.

 

Не видях небесна светлина,

мрак земен тука да разсее.

Но флаг от черна тъмнина

все тъй в душата ми се вее.

 

На място лично все не бях,

разбит с умора в тъмно вечер.

За нищо друго не играх,

че късно е за мене вече.

 

Кометата сега е надалеч,

блестяща с опашка ярка.

Там нейде гледа си я друг,

душата ми ридае жално.

 

Ала ще дойде някой ден,

ще се кача на небесата.

И входът да е през смъртта,

ще съм напуснал аз земята.

 

Ще ви докосна светли небеса,

в сияйни светлини обвити.

Аз ще целуна всякоя звезда,

да сбъдна в друг живот мечтите.

 

Ще бъда и щастлив тогаз,

напуснал адът на земята.

Защото вярвам днеска аз,

че Раят ще е над нещата.

© Петър Петров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??