Седнах да пиша шедьовър.
На масата сложих ордьовър.
Е, и шишето с уски,
да станем с музата близки!
Тя пък така запрепуска,
направо тройката руска!
Здраво юздите и хванах,
писане бясно захванах.
Хич не поглеждах шишето-
до колене бе морето.
Стихът плавно се лееше,
сякаш Лилито пееше.
Направо-пълна идилия
и тържествувах аз, милия!
Чак пък такава сполука,
сега в момента. И тука!
Плътно с мен музата беше,
на рамене ми стоеше
и във ухото ми гъгнеше,
не мислеше хич да си тръгваше.
Но, нещо взе да буксува...
Късметът май ме напсува!
Погледнах шишето с надежда-
решение лесно изглежда.
Ако го вдигна, обаче,
музата ще се разплаче.
Шапката ще я застяга
и ще си тръгне веднага.
Не искам да я стресирам-
нали към "Нобел" напирам?
Решения трябва да взема.
Край на тази поема!
© Георги Янков Все права защищены