Никога не порасна
Хапливи думи -
"прочетена книга",
"скучен роман"...
Така сърцето изстина
след мълчаливото
сбогом едвам.
Беше някак си грубо
с високия тон -
не хвърлихме шпаги -
напротив, играхме
без правила.
Е, раздялата е съдба,
която може да връхлети
всеки с опустяла душа.
Времето заедно... бяло петно,
но между нас
остана някой да стене...
На теб ти е все едно.
Ще те накаже времето!
Ако в семейството
ти беше тясно,
сега разбирам едва,
защо никога не порасна
и остана на същото си ниво.
Надежда Ангелова
© Надежда Ангелова Все права защищены