3 июн. 2024 г., 21:25

Нищо ново 

  Поэзия
274 1 7

Предизборно, един всезнайко пита:

"Ти знаеш ли, че ОНЯ много крал?"

И целичката му партийна свита!

И на гърба на всички ни живял!

 

Защото знам, ей тука ще заложа,

молитвичка, ако я понесеш.

"На всекиму, каквото трябва, Боже,

да въздадеш, от слава чак до леш!"

 

Следизборно, към "Срамота!" отива-

Анатема! и Слава!, и гранит...

А пък, комуто ще е твърде криво,

да си променя възгледи и бит!

© Неделчева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Буриме »

34 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??