5 нояб. 2014 г., 08:00

Ноември 

  Поэзия
528 0 2

Ноемврийски дъждове
дърветата събличат
Среброкоси ветрове
подир мъглите тичат.

 

Графитено морето
край пристана бушува
и облаци в небето
завихрящо танцуват.

 

И есенно ноември 
във шала си загърнат, 
напомня на декември
със сняг да го прегърне.

 

Във зимната постеля
за малко да се сгуши
и ледената песен
на прага да послуша.

 

И после през листата
на есенните двори
на зимата вратата
усмихнат да отвори.

 

Ангелина Костова
ноември 2014

© Ангелина Костова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Красива образност! Хареса ми!
  • Много ведро, въпреки есенно зимната тематика, те кара да се усмихнеш!
Предложения
: ??:??