Ноемврийски дъждове
дърветата събличат
Среброкоси ветрове
подир мъглите тичат.
Графитено морето
край пристана бушува
и облаци в небето
завихрящо танцуват.
И есенно ноември
във шала си загърнат,
напомня на декември
със сняг да го прегърне.
Във зимната постеля
за малко да се сгуши
и ледената песен
на прага да послуша.
И после през листата
на есенните двори
на зимата вратата
усмихнат да отвори.
Ангелина Костова
ноември 2014
© Ангелина Костова Todos los derechos reservados