5 окт. 2024 г., 08:10

Ноктюрно 

  Поэзия
87 0 0

Затворени клепачи зад кичур от  кестаняви коси

От просъниците ти клепачи зениците движат, като прозрачни вълни

Как обичам  цветът им сега невидим в дълбоките тъмно сини води ти без мен там до дъно удавят ме

 

Бързо дихание от някой сюжет на бряг самотен в сънят ти

И мъчи ме какъв ли е

Въздъхваш дълбоко успокоено минало е вятър на вълнението бурно корабокрушение в бурята там

 

Не спя, гледам теб и не знам къде си в  сънят ти

Дишаш с дихание от вкус на черница 

Юни узряла, над люлката и лястовици играят

 

Преместваш глава на възглавница в друга сънна фаза

Не изпуска ме котва от очи в теб, какво ще с теб случва се

В твое дихание дълбоко, пристанище следващото ти подсъзнание

 

Затворени клепачи зад кичур от  кестаняви коси

 просъниците ти клепачи зениците движат, като прозрачни вълни

Как обичам  цветът им сега невидим в дълбоките тъмно сини води ти без мен там до дъно удавят ме

 

Нищо не ще узная, и мъчи ме

тази инсомния да не знам дори

 къде сега си докато и тази нощ всякаш без мен ти спиш

 

© Stew Carrey Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??