Романтично е, същинска самодива –
нощта се спуска с одеяло от звезди.
Погледни града, навън е тъй красиво –
светът покрит е с плащ от светлини.
Събуди се! Изкачи се някъде високо!
Забрави за времето, ръцете протегни!
Да живееш днес не е толкова жестоко.
Земята не поливай с горчивите сълзи!
Сковал е студ, бушува страшна буря,
но не навън. Дълбоко в твоята душа.
Допусни до нея светла звездна струя
да я изпълни с вяра, радост, светлина!
Нощта е нежна тънкокрила пеперуда.
Пърхай като нея, разтвори и ти крила!
Забрави за злото – то не съществува!
Запомни, че ти си бъдещето на света!
© Християна Манева Все права защищены