23 мар. 2007 г., 09:27

НОЩНА ВАРНА 

  Поэзия
718 0 10

НОЩНА ВАРНА

 

Градът – в кутийки и свещички,

изглежда на полузаспал...

Похъркват сякаш вкупом всички...

Съвсем светът е опустял!...

 

Но някъде във тъмнината

или на светло, може би,

любовната игра премята

стотици хиляди съдби!...

 

И от високата тераса -

като от някакъв амвон,

преливам в нощната нагласа,

за да преглътна всеки стон...

 

На Галата циклопът странен

пронизва морската тъга

и осолява всяка рана,

стаена в нечии легла...

 

О, колко нежна си и мила!...

Щом видя този роден фар,

забравям всяка морска миля

и скъсания календар!...

 

Ванилин ГАВРАИЛОВ

 

 

 

© Ванилин Гавраилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??