Днес в главата ми е тишина,
лудата е с вързани ръкави
и не бяга с рошава глава,
изтървана само по пижама.
Хаосът е доста подреден,
котката дори е на дивана,
но не мърка – цвили срещу мен
и със тропот на копита заминава.
Лампата едва се залюля,
от тавана връхлетя ме дракон,
лъхна огън – май че изгорях
и от покрива аз гледах свойто тяло.
Хора плачеха във черен креп,
но така и не разбрах кои са...
Станах, тръгнах, купих си билет
и заминах без плътта си – празна риза.
И ръкавите, вържете ги, че пак
ще размахам двете перушини.
Лудостта не е порок, не е и грях,
но не идва нивга без причина.
Днес в главата ми е зверска тишина,
котката полегнала е в профил.
рошавата чака си нощта
и поредната венчавка с Мефистофел.
© Геновева Симеонова Все права защищены