30 дек. 2008 г., 19:03

Новогодишно 

  Поэзия
2008 1 17

                Всяка нова година е просто врата,

                зад която ни чакат безброй неизвестни.

                Всяка нова година е светла мечта

                и я срещаме винаги с радост и песни.

                Може утре да дойде с тъга и беди,

                но в нощта преди нея се ражда надежда,

                че в небето изгряват щастливи звезди

                и в живота ни всичко с добро се подрежда.

                Всяка нова година е празник красив -

                вита баница, вкусна и с много късмети,

                чаша вино, шампанско с характер пенлив

                и елхичка, която във ъгъла свети.

                Нека тази врата да отворим без страх.

                Да преминем през нея, разкъсали мрака

                с пръчка огън бенгалски под звездния прах,

                с любопитство към всичко, което ни чака.

 

    Щастлива Нова 2009 година!             

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??