Всяка нова година е просто врата,
зад която ни чакат безброй неизвестни.
Всяка нова година е светла мечта
и я срещаме винаги с радост и песни.
Може утре да дойде с тъга и беди,
но в нощта преди нея се ражда надежда,
че в небето изгряват щастливи звезди
и в живота ни всичко с добро се подрежда.
Всяка нова година е празник красив -
вита баница, вкусна и с много късмети,
чаша вино, шампанско с характер пенлив
и елхичка, която във ъгъла свети.
Нека тази врата да отворим без страх.
Да преминем през нея, разкъсали мрака
с пръчка огън бенгалски под звездния прах,
с любопитство към всичко, което ни чака.
Щастлива Нова 2009 година!
© Валентина Шейтанова Todos los derechos reservados
Сърдечен поздрав!