Новото средновековие
Когато ацтекската религия във мода се превръща;
А “кръвнина” на някои звучи им апетитно,
Когато този, който не е безучастен към това
що случва се днес по света,
във стих излее всичко - за да сподели –
а странни хора, за мене непонятни –
упрекват:
“ политика правиш ти,
и дивиденти опитваш се да трупаш...”
Тогава... не, не знам:
Как онзи, който хвърля бомбите,
не ви смущава,
война се води безчовечна, народи древни гинат,
нас хубаво ни е, нали?
Че и за стиха си мислим –
“Децата на парцали – как хубаво звучи!” ?!
!?.....................................
.............. ...................................................................................
...................................
Кетцакоатъл вдига меча пак...
И кръв лее се по мрамора на храма –
Добре звучи, нали!
© Велин Евстатиев Все права защищены