13 ago 2006, 22:58

Новото средновековие 

  Poesía
695 0 4

Новото средновековие

 

Когато ацтекската религия във мода се превръща;

А “кръвнина” на някои звучи им апетитно,

Когато този, който не е безучастен към това

що случва се днес по света,

във стих излее всичко - за да сподели –

а странни хора, за мене непонятни –

упрекват:

“ политика правиш ти,

и дивиденти опитваш се да трупаш...”

Тогава... не, не знам:

Как онзи, който хвърля бомбите,

не ви смущава,

война се води безчовечна, народи древни гинат,

нас хубаво ни е, нали?

Че и за стиха си мислим –

“Децата на парцали – как хубаво звучи!” ?!

                        !?.....................................

..............                           ...................................................................................

...................................

Кетцакоатъл вдига меча пак...

И кръв лее се по мрамора на храма –

Добре звучи, нали!

 

© Велин Евстатиев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Вместо да се възмущаваш на това кой какво не разбрал - напиши нещо ново.Така себе си тровиш с негативизъм. В онзи твой стих нямаше нищо за неразбиране, но явно не всички са го разбрали... Поздрав...
  • Знам, че е така, Златка, но нали точно това ме ядосва.
    Нищо двусмислено няма в "Безвреме", за да "не стигне" в "същия смисъл"...
  • Двойката не беше мое производство.
  • Един ядосан Велин. Момче, ти не разбра ли, че посланието, отправено от теб или от друг, не винаги стига в същия смисъл до читателя.
Propuestas
: ??:??