31 янв. 2012 г., 16:44  

О, Време! 

  Поэзия » Философская
691 0 0
О, Време!

Време на тревоги, трепети, надежди,
време на любов, мечти и суети,
все с различни си премени и одежди,
жадно за борби, стремежи, красоти.

Твоите минути много ни зареждат -
с нови сили, мигове на вяра в чудеса,
после в сънищата тайно ни отвеждат
в спомени или в необятни небеса.

Време, Време, ти какво ли ще изгубиш,
ако вярваш все на празни думи и лъжи,
а сърцата с жар погубваш и ги съдиш,
и после носиш бремето, което ти тежи.

Лъчиста



© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??