5 нояб. 2009 г., 22:09

Обесените ми въстания 

  Поэзия » Другая
840 0 13

Моите тихи, безкръвни въстания
страшно висят. И край пътя ми веят перчеми.
 Ризи белеят и, в дръзко мълчание,
даже обесени - някому правят проблеми.

Лакоми гарвани хранят с месата си,
давят ги - как се преглъща плът като тази?
Птичите орди с уплашени крясъци
идват и после отлитат на черни талази.

Свежда небето пастелно главата си,
плаче и крие сълзите си зад хоризонта.
 Сякаш на моите мъртви въстания
почит последна оказало в знак, че ги помни.

Мрачен е пътят ми и край бесилките
влачи ме и промърморва натам да не гледам...
Как да не гледам? Че аз от чернилката
 прала съм техните ризи... като за последно.

музика

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??