3 авг. 2007 г., 23:13

Обичам те 

  Поэзия
901 0 2


                                                              Обичам те

                                                                                    


                                     Понякога в очите ми има сълзи -
                                     безброй сребърни протегнати
                                                                                       ръце,
                                     търсещи изход от дълбините на
                                                                                         душата.
                                     Понякога очите ми са крещящи
                                                                                         слънца,
                                      изгарящи в собствения си огън.
                                      Понякога не виждам отвъд
                                                                                       огледалото.
                                      Искам да разпилея болката си,
                                      да свестя съвестта си,
                                      да избягам от пипалата на тъгата,
                                      която ме е  обзела.
                                      Какво бих била без теб?
                                      Малка топяща се снежинка,
                                      слънце без лъчи и изцеден облак.
                                      Затворен път, стая без прозорци...
                                      Толкова те обичам, че съм способна
                                                                                       на всичко:
                                      да изплета въже от
                                                                         нежност,
                                      да изгоря себе си със собствения
                                                                                    си огън.
                                      Сълзите ми напират,
                                       волята да ги задържа е пречупена.
                                       Търся те, но теб те няма.
                                       Единственото място,където знам,
                                        че ще те намеря е сърцето ми.
                                       Обичам те!
                                       Дори земята да се отвори.
                                       Дори светът да се срути под
                                                                                     краката ми.
                                       Дори слънцето да угасне...

© Христина Христова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??