Обичам те
Обичам те! Болезнено и страстно.
Обречено. Завинаги. Сега!
Обичам те! И е така прекрасно…
Страдание без рана. Любовта!
А зениците ми бяха ослепели,
повярвала, че в моя насредпът
едва ли ще намеря веч постеля,
където да ме топли мъжка гръд.
Обичам те! - е толкова красиво,
изречено със стон от дън душа.
Обичам те! Е като старо пиво,
тръпчиво и уханно. Любовта!
А мислех, че за младостта е само
да черпи от бокала на страстта
и как за мен е минало недавно
и тръпка, и любов, и лудостта.
Обичам те! И против всеки разум
се бих на теб обрекла на часа!
Обичам те !А някак твърде кратък
остава пътя ни един до друг сега.
© Екатерина Димитрова Все права защищены
Някой трябва да го спаси!