10 дек. 2009 г., 11:00

Очакват ме, зная... 

  Поэзия » Любовная
484 0 2

Очакват ме, зная...

 

Очакват ме, зная, във мрака

брезичките нежни, самотни.

Единствено срещащи влакове

с приветно помахващи клони.

 

Аз много пътувах – самичък.

Хиляда пътеки проскитах.

Завръщам се вече различен.

Брезички, дали ще простите?

 

И морен от дългото скитане,

почувствах се конник от Плиска.

Раздялата беше със кимване,

а срещата – с трепкащи листи.

 

Тъй дълго ме викахте:

               пърхащи,

и неми,

               във укор посърнали –

но спомен за вас ме облъхваше

и клех се:

               при вас ще се върна.

 

Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??