ОЛТАР
Тайфун любов –
преминах през мъглата –
мастилено петно –
вместо небе.
Безумна –
ръкопляскаше тълпата.
И днес е там.
Трошиците гребе.
А в моя ден –
тръпчива безпощада –
(задкулисно съшит
нелеп кошмар)
ухае на жасмин.
На хляб –
изстрадан.
И на Любов –
постигната.
Олтар!
© Донка Василева Все права защищены