16 авг. 2024 г., 07:40

От магмата на словото втечнен 

  Поэзия
184 7 3

Вали нощта, не спира да ръми.

От мрак подгизнал, сякаш че пресъхвам.

Мастилото на всяка нощ черни.

Дъждеейки надеждата издъхва.

 

И страх от облото покълва в мен.

Приплъзвам се по него към безкрая.

От спомен за любов съм наранен.

Тунел от погледи бъднеещото вае.

 

Отлитат с август моите ята.

Загнезден сред крилата им се нося

в безпътица жълтееща към есента,

сгодена за съдбовните въпроси.

 

И между минало и бъдеще стаен,

аз вдигам тост за вечната забрава.

От магмата на словото втечнен,

изящна рима в миг ме изпарява.

 

Красиво е в звездеещите дни

с трохички-думи птици да нахраниш.

И притаил се гладен отстрани,

на бъдеще кобилицата да нарамиш.

© Младен Мисана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Употребата на думите с преносно значение говори за творческа разкрепостеност.
    Лирика която пленява, но и малко плаши тези, които не могат да се вместят в планетарния мащаб на словото, живота и любовта!
    Поздравления, Младен!
  • Прекрасно, изящно, носталгично, ала и нежно и
    докосащо е, Младене! Благодаря за удоволствието!
  • Браво!
Предложения
: ??:??