28 авг. 2010 г., 13:04

От нищо - нещо 

  Поэзия » Любовная
547 0 0


А моето „нищо” понякога скиташе,

предрешено беше във смях и любов…

За днеска и утре тъй рядко се питаше -

защо, щом откриваше в теб своя зов?

 

И същото „нищо” понякога светеше -

с очи по-безкрайни от звезден покров,

безмълвно, оплетено пламенно гледаше,

безименно шепнейки думи с любов…

 

Така те обичаше „нищото” каменно,

така те наричаше с думи от пламъци…

За щастие, преди време то беше измамено

и днес вече „нещото” обитава твоите замъци!


© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??