14 нояб. 2009 г., 12:45

Отлетяла любов 

  Поэзия » Любовная
814 1 3

         Отлетяла любов      

 

Мила моя, ти дошла си,

но твърде късно е за мен.

Разхождам вече дъщеря си

и песнички и пея аз за сън.

 

Минаха години, през които

ти дори не спомни си за мен.

Но заклейми у мен дълбока мъка

по моите отминали мечти.

 

И винаги, когато срещах

жена със дълги къдрави коси,

аз търсех в нея приликата с тебе

и твоите усмихнати очи.

 

Решил бях тебе да открия

във друга слънчева жена.

Но дълго търсих и накрая

разбрах, химера е това.

 

Накрая срещнах аз една

тъй благородна и добра жена.

Създадохме си ний семейство

и малка сладка дъщеря.

 

Вече пепел е покрила любовта ми,

що някога изпитвах аз към теб.

Затуй те моля аз сега, върви си,

при друг търси си любовта.

 

 

 

 

 

 

 

© Пепа Райчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??