13 мая 2009 г., 01:40

Печката на моята душа 

  Поэзия » Любовная
430 0 2

"Печката на моята душа"

Угасна и последната треска
в печката на моята душа.
Настъпи кристализираща студенина,
държаща за ръка
остра, непрогледна мрежа тъмнина.
До преди малко гледах милувките на огнени цветя
и се опитвах да прозра през техните очи света...
Какво повече, освен игра,
можеше да е за тях света?
Кратка бална забава,
след която единствено прах от пепел остава!
Пепел и разяждаща, пареща болка от спомени,
в пясъка на нищото окъпани...
Затворих клепачи бавно, без преструвки,
и кратък дъжд опари пепелта с мокри милувки.
Отворих очи...
Погледнах към печката.
Същата квадратна стая, пълна с нещо.
Но този път там не бе горещо,
а тъмно, зловещо...
С неимоверни сили повдигнах високо глава
и изтръсках гордо пепелта...
Пепелта от печката на моята душа.

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ви от сърце! Радвам се,че съм въздействала по някакъв начин.
  • Съвършен стих, много силен и докосващ сърцето!
    Възхитена съм от оригиналните метафори!
    Поздрави за талантливата поетеса! (6)
    БЪДИ!
Предложения
: ??:??