Палец, показалец, среден,
безимен, малък. Общо пет!
Научих имената им и ето,
без грешка ги броя подред!
Палецът не е висок, но важен!
Нагоре вдигнат, означава „да“!
До него сочи смело показалец:
„Внимавай, казва, чака те беда!
В средата между тях се извисява
средният - по ръст е най - голям!
Четвъртият, горкият, име няма…
Безимен е и … малко мързелан.
А петото, наричат го кутрѐ.
И непослушко май ще се окаже.
В нослето ми понякога се вре…
Ах, май с мъмрене ще го накажа!
Забавно е със тях да си играя.
И даже смятам си задачки с тях.
Ето, отговорът вече зная -
десет получаваме от пет плюс пет!!
© Даниела Виткова Все права защищены