4 мая 2010 г., 10:32

Пирон за заспиване 

  Поэзия
636 0 3

заспивам върху хамак от паяжини

без страх от Арахна

опрела отдавна и гордостта и пръстите си

излишни

когато всичко е жлези

и всичко е търпение

и няма приспивни песни

няма изтръгнат косъм

от спящ великан

или осем бъчви саке

за осемте муцуни на Яматаорочи

насечен на парчета

няма мен

няма тяло

няма плътност

 

всичко е трева

и нищо не е място

на мястото на изход

е ръб и въздух

бобено стъбло

не падай, Джак!

по витите стълби ДНК спирала

до друго тяло

върху непознато легло

в чужди чаршафи

след ново сънотворно

по стара рецепта

на масичката

до кафето

под тавана

който

тече ли, тече

кап

кап

кап

 

да се събудя

в съседния хексаграм

на безкрайната Вавилонска библиотека

където няма демиург

и логосът е бреме

и Борхес не е написал

дори една книга

 

където тепърва започва

моето Написване

с точно двайсет и пет символа

време е за точка и запетайка;

© Деймиън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??