26 янв. 2016 г., 20:57  

Пиршеството на лъжата 

  Поэзия » Другая
458 1 0

Лъжата пиршество организирала
и нали се иска тука ум,
блюда с измами им сервирала,
разбира се в най-скъпия костюм.

 

В прозрачна рокля на цветя, 
стара колкото света, 
на гостите шептяла Тя -
Истина, невзрачна сред лъжа.

 

Изгонили я. Яли до насита,
а Тя отхвърлена, сама
решила хапка да опита
от вълшебните блюда.

 

Така измамата видяла се
(нали е Истина все пак)
"Защо мълча, бе грешнице?"-
и Тя покаяла се.

За Лъжата, Истината винаги е враг...

Е.И.

© Елена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??