Лъжата пиршество организирала
и нали се иска тука ум,
блюда с измами им сервирала,
разбира се в най-скъпия костюм.
В прозрачна рокля на цветя,
стара колкото света,
на гостите шептяла Тя -
Истина, невзрачна сред лъжа.
Изгонили я. Яли до насита,
а Тя отхвърлена, сама
решила хапка да опита
от вълшебните блюда.
Така измамата видяла се
(нали е Истина все пак)
"Защо мълча, бе грешнице?"-
и Тя покаяла се.
За Лъжата, Истината винаги е враг...
Е.И.
© Елена Всички права запазени