12 сент. 2015 г., 22:05

Писмо 

  Поэзия
372 0 2

Ще започна с това,
че отново съм в старата прежда.
С уморена глава
и негаснеща, свежа надежда.


Сутрин ставам във пет.
Преповтарям ги дните работни.
Два почивни подред -
пак пране, чистене, после готвене.

 

Като стенен часовник,
в който кука, настроено времето.
Като спукана стомна,
от която сълзят проблемите...

 

Какво да ти пиша?
Чарли Чаплин във филм го показа.
Даже графикно дишам
Нямам време за обич и мразене.

 

Интернетът е майка,
телефонът - баща, за съвети.
Заблудена съм чайка,
щом летя дето няма морета.

 

А сега, ти кажи
все така ли си щракаш със пръсти?
Всички мои мечти
вече тайно от мене се кръстят...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Описана е самата житейска истина, в която ние живеем днес - "Даже графикно дишам
    Нямам време за обич и мразене."
    Дори и за това ли не ни остана време?
  • "Даже графикно дишам"

    "Всички мои мечти
    вече тайно от мене се кръстят..."

    Да, Чарли Чаплин във филм го показа...
Предложения
: ??:??