"Писмо ти пиша старомодно
на лист хартия от тетрадка"
Димитър Никифоров " argonyk"
Какво ли пише във писмото?
Дали започва с нежно "Мила..."?
Нетърпелива съм, защото,
копнеж предпролетен стаила,
очаквах този плик по спешност,
с лъч, от душата ти изпратен.
Бих го познала безпогрешно
дори и без адрес обратен.
От листа скромен от тетрадка
и от писмото старомодно
любов звучи с наивно-сладка
мелодия най-благородна.
И няма смисъл да гадая
какъв е краят на писмото.
Любов е всяка запетая,
поезия в най-светли ноти.
Как изумена съм! Стъписана.
Плика отварям. Нервно сричам
на листа сто пъти написана
едничка думичка ОБИЧАМ.
© Нина Чилиянска Все права защищены