Тя поетесата е роза по душа
умее да ухае в тъмнината
и често вижда в тръните - цветя,
но случва се боде и тя самата.
Тя поетесата е котка по душа
погалиш ли я тихо ще замърка,
но ще захапе и ще съска тя
когато друга "котка" се забърка.
Тя поетесата е птица по душа
и винаги витае в небесата,
но жегнеш ли я с критика - стрела
за миг ще те зарови във земята.
Тя поетесата е паяк по душа
от думи - прежда стихове изплита,
но вслушаш ли се в тази красота
от тебе тя ще пие до насита.
© Веселин Банков Все права защищены