Поетите са… адски откачени.
И никога не стъпват по земята.
Цинични са, но не и отегчени,
а казват, че ранима е душата…
За ласкавите думи имат остър слух,
на критика не носят, подразбира се.
Умеят да се защитават с боен дух,
талантът, често, на PR-а им дължи се.
Не бързай да изпадаш в конфронтация,
ако не си готов за битка, като в Троя.
С поетите е нужна навигация,
а спорът свежда се до „по-голям е моя”.
Къде съм тръгнала с поет да споря,
като дори си нямам… стихострел!?
Ясно. Така не мога да се боря…
На едни Бог дал, а пък от други взел.
© Анна Станоева Все права защищены
Хареса ми, макар да го чета чек сега след толкова време...