Тепетата," Альоша" и "Капана",
където се разхождам всеки ден -
при тях аз искам да остана
и да им бъда вечно в плен.
А, може би, река Марица
по-готина да е от тях -
край нея влюбих се в девица,
за първи път се размечтах.
Или на следващата фаза,
поседнал с бира във ръката,
на скъпата ни гребна база,
да опозная красотата.
"Мараша", "ЮЖЕН", "Кършияка" -
всеки е със своят чар.
За тях ме мисълта разплака-
те са моят господар.
"Беломорски", "Остромила",
"Тракия", "Кючук Париж" -
имат те неземна сила,
просто отиди и виж.
И "Каменица" и "Лаута"
от чувствата ми имат дял.
Не са те "кауза пердута"-
там колко пъти съм дивял!
Това е Пловдив-моят град,
надраснал в пъти битието,
тъй древен и безкрайно млад,
за който давам си сърцето!
© Георги Янков Все права защищены