По-силна от всякога
В живота ми
беше лошо явление ти.
Изболедувах раздялата-
заличих спомените ни,
и ми заприлича едва тогава
на изсъхнал цвят,
пресъхнал ручей,
ненужна пара.
Звездите, които ми сваляше
под краката ми още парят.
Похабих си чуствата-
разплаканите ми очи
не ти подсказваха,
че исках да се промениш.
Сега аз си обръщам гърба
пред жалките ти разкаяния...
Ако знаех, че животът без теб
ще е пак живот
и дори по-малко скучен,
че има лъч от любовта
и за изстрадали сърца-
отдавна да съм те заличила
от наранената ми душа.
Ти ми показа как да живея
отсега нататък-
станах по-силна от всякога!
© Надежда Ангелова Все права защищены