2. Години на учение
От искрата на детския блян,
светлината беляза ми дните,
че да съм от мечти обладан,
да летя, с мисълта, сред звездите.
За да уча, към близкият град,
от вълната и аз бях отнесен....
да открия, че в свят, непознат,
е животът със сълзи примесен.
И какво, че за пример бях там,
щом не знаех законите божи,
на училище ходех си сам,
без приятел – животът тревожен.
На финала, в ръце с атестат...
и с награда, но без занаят!
28 юни 2022, 19 часът
© Иванъ Митовъ Все права защищены