Стаяваш дъх... Аз миговете гоня,
душата си във тяло въплътил,
рисувам в тебе изгрева на зноя
и вятър съм, косите ти развил...
А ти не знаеш колко си далече
от онзи лик на делнична жена -
не се завръщай, подари си вечност -
бъди една изгряваща звезда...
И времето недей улавя в думи,
от тишината пеперуди сътвори,
с криле да пърхат нежно помежду ни
в съня, от който раждат се мечти...
© Михаил Цветански Все права защищены
"...И времето недей улавя в думи,
от тишината пеперуди сътвори,
с криле да пърхат нежно помежду ни
в съня, от който раждат се мечти..."
Поздрави, Оги!