5 нояб. 2015 г., 17:32  

Покани ме на танц 

  Поэзия » Любовная
419 4 6

Тихо е. Часовникът пак е заспал,

а горе - те се подготвят за бал.

Вятърът сцена пищна устройва

с голите клони, струни настройва.

 

Време е. Светлината бавно угасва.

Небето своята пазва разпасва,

изсипва прах от бели кристали,

земята покрива с нежни воали.

 

Покани ме на танц! И аз ще съм в бяло.

Ръка за ръка. Тяло до тяло,

да се носим по дългата рампа

там, под старата улична лампа.

 

Е.И.

01.11.2014

© Елена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??