1 мар. 2014 г., 12:30

Помните ли онази пролет!? 

  Поэзия » Другая
502 0 0

* * *

 

Помните ли онази пролет!?

Онази гъвкавата приказка!?

Онова предчувствие и свободно лутане 

сред маркирани шосета,

разтварящи портите на магистралата!?

Тогава имахме крила на ангел.

Имахме весели мигове,

радостни усмивки,

лъчезарни миграции

и животворни пародии словесност.

А сега?

Всичко е клопка!

Капан на съдбата!

Закована летва върху миро!

Катедрален молебен 

                        за жертвоприношение

в безкрайния лабиринт 

                       на живота и смъртта...

© Янислав Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??