5 дек. 2012 г., 10:40

Помня го 

  Поэзия
511 0 6

ПОМНЯ ГО

 

 

Той беше щастливо дете.

И такъв досега си остана.

Той всичко делеше на две.

Даже оскъдния залък.

 

Изпращаше до хоризонта всеки ден.

И всяко утро го посрещаше на хоризонта.

Птиците му подаряваха криле,

а той ги слагаше на хората.

 

„Това момче не е добре –

повтаряха отци на синовете си. –

Пазете се, ако искате да станете мъже!”

А тайно се срамуваха от себе си.

 

И майките редяха клетви,

треперещи за своите деца,

но дълбоко някъде в сърцето си

усещаха вина и грях.

 

Той беше щастливо дете.

И вечно такъв си остана.

През деня във лазурното синьо небе.

През нощта със звездите сияйни.

 

Помня го. Той живя и у мен.

А чрез мен и у вас. И така до безкрайност.

 

 

 

 

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти...!
  • Поздрави!
    С усмивка ...
  • !!
  • !!!
  • "Той беше щастливо дете.
    И вечно такъв си остана.
    През деня във лазурното синьо небе.
    През нощта със звездите сияйни."
    Стихове, излъчващи красота, чистота, човечност, за които сме зажадняли в днешния ден... Благодаря за великолепната поезия!
  • Има го, а звездите са все по- ярки и все по- близо, и хоризонта...
Предложения
: ??:??