Дъжд -
пощурял.
Недосресани мисли.
Облаци люляк.
Ухание.
Блян.
Миг -
пред разсъмване -
току се плисне
в образ
и мисъл
животът -
на длан.
Свише -
страдание.
Плача -
над листа.
Дух,
от житейската
болка
обсебен.
Плача.
И...
пиша.
Осъмвам -
на чисто.
Нося си Кръста -
по пътя -
към Тебе.
© Донка Василева Все права защищены