29 мар. 2007 г., 14:04

Портрет 

  Поэзия
894 0 2
Черти и отсечки отново в образ се подреждат,
наслагват се смело щрих след щрих...
И две очи изрисувани ме поглеждат,
точно тези, от които преди наслада пих!

Отсенки и нюанси своето място заемат,
цветовете се размиват идеално...
И нотки на реалност го превземат,
в съзнанието ми оживява! Фатално!

Ето, от вятъра вече се роши косата черна
и устните се разтягат в усмивка красива.
О, ела при мен, мечта вечерна,
събори с любов преградата свенлива!

Ела и разруши празното пространство!
Едно... две... три... четири... пет...
Посей в сърцата ни отчаяно постоянство,
защото празно е насаме с твоя портрет!

© Златина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??