24 янв. 2012 г., 17:06

Последен блус 

  Поэзия
562 0 2

(по песен на Patricia Kaas)


Последен блус, преди да стане утре,
преди смъртта да ми даде ръка
и есен тиха над дърветата да спусне
кафяво-златисто-червена коса.

Последен блус в час предполунощен,
преди една любов да се преоблече,
преди мъжете от деня следнощен
в иглу да скрият моето сърце.

Последен блус в часа катастрофален,
предхождащ апострофа на една звезда,
преди да бъде името ми само спомен
върху неона на безкрайността.

Последен блус със главна буква
и многоточие след запетая.
Последен блус в сълзата на дъжда
във ми минор... дали това е краят...

© Елисавета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??